Nanna Bjerregaard

Nanna Bjerregaard
-

søndag den 18. februar 2018

BEAUTY WISHLIST


Hudpleje er en større videnskab end jeg, personligt, for bare år siden, anede om. Virksomme ingredienser er key, og det gik for alvor op for mig, da jeg som 20-årig blev ramt af hudsygdommen akne. Mange kvinder ligger inde med en vis forfængelighed, og på den skala har jeg nok altid ligget højt, så da det ramte mig, gik jeg ret hurtigt på jagt efter hjælpsomme produkter, og langsomt åbnede der sig derfra en ny verden op. Idag er jeg akne-fri, men interessen for beauty produkter har altså holdt ved, og en lille wishlist blev derfor skabt.

Serums er aldrig noget jeg har gjort mig i, faktisk anede jeg ikke hvad det var, for bare 2 år siden. Folk, med en vis kendskab til den levende organisme huden er, har dog med tiden vist mig, hvor stor en forskel disse kan gøre, alt efter hvad huden craver; her kan mærket Codage nævnes, som har gjort sig i en del af slagsen! Har man for eksempel en knastør hud kan No.1 give et ordentligt fugt-skud, hvorimod hvis huden er lettere uren og fedtet er No.2 et oplagt valgt - kort sagt er der en serum til alle hudtyper og behov! Desværre er serums, grundet det høje koncentrat af lækre ingredienser, som for eksempel antioxidanter, syrer og enzymer, som regel ret dyre, og derfor noget jeg desværre ikke selv har gjort mig så meget i.... endnu!

Af masker står Micro Peel-masken og Renaissance-masken højt på listen, og egentligt er de begge peelende syre-masker. Når ordet syre bliver nævnt tænker man straks på en ætsende, og ganske farlig, substans, men det er slet ikke tilfældet, når det kommer til hudpleje! De går virkelig ind og arbejder med hudens struktur, glød, celle-fornyelse og hjælper både på fine linjer, gamle ar og giver en generel mere ens-artet hud. Selv skifter jeg imellem at bruge diverse masker 2-3 gange ugentligt, simpelthen for at give min hud ekstra pleje og opmærksomhed, og jeg har virkelig kunne se en forskel. Lidt hen af Oskias Reinaissanse-maske, bruger jeg hver aften religiøst af selvsamme mærke Renaissance Cleansing Gel, som for mig er en absolut nødvendighed. Den er spækket med vitaminer, enzymer og vanvittigt lækre ingredienser, og har gjort en kæmpe forskel på min hud! Kvalitet går altså hånd i hånd med et lidt højt prisleje, det kan jeg personligt skrive under på, for efter at have brugt den i 9 måneders tid, kan jeg ikke forestille mig et liv uden! 

Og så er der det klassiske hud-problem, som mange af os går rundt med og er pisse irriterede over... forstørrede porer som tit indeholder klamme hudorme. Og hvad gør man med dem?! Jeg har selv undersøgt land og rige rundt efter et svar, og det eneste som igen og igen er blevet nævnt er salicylsyre. Den ingrediens skulle være den eneste af slagsen, som decideret trænger ned i porerne og renser skidtet ud, og det er her Skyn Icelands peel-pads kommer ind i billedet, for de er spækket med den højest nødvendige ingrediens. Det er ikke et bredt-forhandlet mærke her i Danmark, og hvis man foretrækker personligt at gå ned i Matas eller Magasin, er der Pudderdåserne T-zone Peeling som ligeså skulle have et højt indhold af salicylsyre, desværre virkede den ikke optimalt på mig, men mange virker glade for den, så det er absolut en mulighed.

Så for at opsummere, er jeg simpelthen blevet bidt af hudens mange mysterier og hvordan man løser dem, en lykkelig historie som startede ved akne, hvem skulle have troet det? Jeg er hverken ekspert eller alt-vidende, jeg kan kun tale ud fra egen erfaring og hvad jeg selv hører og læser mig til, og der er ingen tvivl om, at mindre end disse dyre produkter nok også kan gøre godt. God søndag herfra!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar